Οικονομικές και οικολογικές©

Είναι οικονομική

Ενδεδειγμένα αποτελούν την πιο οικονομική λύση για καύση σε τζάκια ενεργειακά ή μη, ξυλόσομπες και καυστήρες ξύλου. Η υψηλή θερμιδική αξία της βιομάζας από μίγμα βιομάζας πλατύφυλλης ξυλείας (οξιά, δρυς, πουρνάρι –Fagus, Quercus) και η συμπίεση σε πολύ υψηλή μηχανική πίεση προσφέρουν σταθερά υψηλή θερμογόνο δύναμη. Πιο συγκεκριμένα η βιομάζα ENERGOSTAR παράγει 18,04MJ/Kg! και θεωρείται κορυφαία στην απόδοση. Φυσικά θα ήταν άσκοπο να την συγκρίνουμε με τα καυσόξυλα του εμπορίου που εκτός των άλλων μειονεκτημάτων έχουν πολύ χαμηλότερη θερμογόνο δύναμη. Εδώ η διαφορά μπορεί να ξεκινάει από το διπλάσιο και να φτάνει στο πενταπλάσιο καθώς τα καυσόξυλα δεν είναι σταθερής ποιότητας. Επαφίεται στην γνώση του καταναλωτή και στην συνείδηση του εμπόρου. Αντίθετα η βιομάζα ENERGOSTAR έχει σταθερή ποιότητα και μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι έχετε αγοράσει το κατάλληλο προϊόν για το τζάκι σας.

Αν λάβουμε υπόψη μας και τον παράγοντα υγρασία τα προϊόντα βιομάζας ENERGOSTAR είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Το ποσοστό υγρασίας σε κάθε περίπτωση είναι χαμηλότερο του 8% δίνοντας σταθερή καύση χωρίς σπινθηρισμούς και σκασίματα. Τα καυσόξυλα περιέχουν σε πολλές περιπτώσεις 60% υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές ο καταναλωτής σπαταλά το 60% των χρημάτων του για να αγοράσει ΝΕΡΟ!

Είναι οικολογική!

 Την συμπαγή συγκόλληση της βιομάζας αναλαμβάνει η κυτταρίνη και η λιγνίνη που υπάρχει στο ίδιο το ξύλο ή οποία κατά την διάρκεια της θέρμανσης και συμπίεσης της βιομάζας μετατρέπεται σε πολύ ισχυρό συγκολλητικό υλικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξασφαλίζει σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων σωματιδίων.

Οι ξύλο-μπρικέτες ENERGOSTAR έχουν μηδενική συνεισφορά στο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς οι ποσότητες διοξειδίου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα ίδια φυτά για την επαναδημιουργία της βιομάζας. Τα προϊόντα βιομάζας ENERGOSTAR συμβάλλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου της όξινης βροχής καθώς έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά περιεκτικότητας σε θείο μόλις 0,08%.

Ασφάλεια

Με την συνεχή χρήση προϊόντων βιομάζας EnergoStar αποφεύγουμε εντελώς την περίπτωση ανάφλεξης της καμινάδας καθώς τα στερεά καύσιμα δεν περιέχουν επικίνδυνες ρητίνες που μπορεί να προσκολληθούν στα τοιχώματα της καπνοδόχου και να προκαλέσουν αναφλέξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πυρκαγιά! Με τα στερεά καύσιμα EnergoStar δεν είναι απαραίτητη η επίπονη και απαιτητική εργασία καθαρισμού της καπνοδόχου.

Με την χρήση στερεών καυσίμων μπορούμε να είμαστε ήσυχοι για την πυρασφάλεια του σπιτιού γιατί οι μπρικέτες δεν σπινθηρίζουν ούτε σκάνε λόγω της εξασφαλισμένα χαμηλής υγρασίας (8%). Έτσι ο ύπνος κοντά στο τζάκι αλλά και το ακριβό χαλί του σαλονιού δεν κινδυνεύουν από δυσάρεστες εκπλήξεις!
 

Διαστάσεις  ξύλο μπρικέτας Διάμετρος 80mm και μήκος 280mm

Συσκευασία : 10kg / πακέτο

Παλέτα 960kg

Φορτίο 24 παλετών ( 23040kg) 

ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ  ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 2012-2013

 

          ΚΑΥΣΙΜΟ

Μέση Τελική τιμή

Αποδιδόμενη ενέργεια κατά την χρήση

Τιμή/μονάδα

€/KWh

Μέσο μηνιαίο 

κόστος για 

90μ2***

Καυσόξυλα

0,20€/Κg*

2,7 ΚWh

0.074€/KWh

192€

Μπρικέτες

0,28€/Kg*

5 KWh

0.056€/Kwh

145€

Πέλετ

0,32€/Κg*

5,5 KWh

0.065€/Kwh

169€

Πετρέλαιο

1,50€/Κg*

9.9 KWh

0.15€/KWh

389€

Φυσικό Αέριο

0.76€/m3**

9,59 ΚWh

0.083€/ΚWh

215

Ηλεκτρικό ρεύμα

0,091€/ΚWh**

1

0.091€/ΚWh

236€

 

 

 

 

 

 

 

                * Μέσες τιμές στα εμπορικά καταστήματα όλης της Ελλάδας

                  ** Μέσες τιμές των παροχών ενέργειας (Δεν συμπεριλαμβάνονται πάγια)

                 ***Το μέσο μηνιαίο κόστος έχει υπολογιστεί βάσει της παραδοχής

                     ·       Μέσο εμβαδόν κατοικίας στην Ελλάδα 90μ2 Χ Μέσο Ύψος κατοικίας 3 μέτρα=

                      Συνολικός όγκος κατοικίας 270μ 

                     ·       Κατανάλωση/μ3 =0,04ΚWh Χ 270μ3 Χ 8 ώρες Χ 30 ημέρες Χ Τιμή/μονάδα.

Υγρά αναπλήρωσης