27/2/2014 Προς όλο το δίκτυο - Έναρξη Καλοκαιρινής περιόδου 2014 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου  και την αλλαγή  τιμών στο πέλλετ  Schweighofer με περίοδο ισχύος από την 1η Μαρτίου 2014 έως και 30η Απριλίου 2014.
Ξεκινάμε ένα μήνα νωρίτερα τις προσφορές και σας παρέχουμε  την δυνατότητα να προμηθευτείτε το επώνυμο πέλλετ Αυστριακών προδιαγραφών στην πλέον συμφέρουσα και προνομιακή τιμή.
Καλέστε μας και επωφεληθείτε των αγορών σας!

31/3/2013 Μήνυμα προς εμπόρους χονδρικής Βιομάζας « Προσοχή στις αγορές σας »

Αγαπητοί φίλοι,

Η Energostar με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης για όλο το εμπορικό δίκτυο Βιομάζας σε όλη την Ελλάδα, σας παρέχει τις παρακάτω συμβουλές.

 Ø  Μην κάνετε βιαστικές αγορές εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν με μόνο δέλεαρ τις φθηνές τιμές Απριλίου - Όλο το καλοκαίρι είναι μπροστά σας !!!  

Ø  Μην κάνετε μαζικές αγορές 6 ‘η ακόμα και 10 φορτίων μέσα σε ένα μήνα για να κερδίσετε θεωρητικά 5 ή και 10€ αντίστοιχα ανά τόνο. Συγκεκριμένα υπολογίστε το χρηματοοικονομικό σας κόστος,  για παράδειγμα η καταβολή μετρητών τον Απρίλιο όπως και η προπληρωμή του Φ.Π.Α. που είναι 23% + το ρίσκο προπληρωμής τουλάχιστον 30% του συνόλου της αγοράς σας  για να ξεστοκάρετε το Οκτώβριο.  Παράδειγμα : Κόστος φορτίου 205€ Χ 20790kg = 4261,95€ X 10 φορτία = 42.619,5€ Αν αυτά τα υπολογίσουμε με ένα επιτόκιο τουλάχιστον 6%-7% μας δίνει το αποτέλεσμα των 248€ το μήνα Χ 6 μήνες = 1491€

Ø  Προσοχή στην επιλογή του προμηθευτή σας.  Η τιμή δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Σκεφτείτε μήπως ο προμηθευτής σας, είναι το μαγαζάκι της διπλανής πόρτας  και στην ουσία ανταγωνιστής σας. Σκεφτείτε ποια είναι η υποστήριξη που σας παρέχει.

 Η Energostar σας προτείνει 

ü  Περιμένετε να διαμορφωθούν οι καλοκαιρινές τιμές και οι αγορές σας για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, να μην ξεπερνούν το 20% της δυναμικότητας σας  

ü  Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά πέλλετ - ξυλομπρικέτα  

ü  Τηλεφωνική υποστήριξη από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Energostar έτσι ώστε να κατευθύνει τους πελάτες λιανικής, στα πιο κοντινά  προς αυτούς σημεία πώλησης των προϊόντων μας http://www.energostar.gr/profera.html

ü  Η Energostar χαράσσοντας πορεία εδώ και δύο χρόνια μόνο στην χονδρική πώληση υποστηρίζει τους πελάτες της με συνεχομένη δωρεάν Ιντερνετική http://www.energostar.gr/profera.html  και έντυπη διαφήμιση. Βλέπε Pdf από την δωρεάν διαφημιστική καμπάνια στην Κυριακάτικη εφημερίδα της Καθημερινής στις 16/12/2012

Ενημερωθείτε για τις καλοκαιρινές μας τιμές

1/3/2013 Έναρξη καλοκαιρινών προσφορών - Μόνο για εμπόρους -

Η περίοδος δημιουργίας θερινών αποθεμάτων ξεκίνησε την 1η Μαρτίου. Οι τιμές των προϊόντων βιομάζας έχουν χαμηλές τιμές με σκοπό οι επαγγελματίες να φτιάξουν απόθεμα στα προϊόντα που εμπορεύονται και οι ιδιώτες να προμηθευτούν σε συμφέρουσες τιμές τα καύσιμα για τον χειμώνα.


 

Εκμεταλλευτείτε τις καλοκαιρινές προσφορές μας από 1η Μαρτίου σε όλα τα προϊόντα βιομάζας.
 

 

25/12/2012 Καπναέρια Energostar


Χρονιά πολλά και ζεστά σε όλο τον κόσμο με υγεία, χαρά, αγάπη και ευτυχία !!!!!
 

18/12/2012 Καπναέρια Energostar


Με την καύση συσκευασμένων στερεών καυσίμων EnergoStar συμβάλλουμε στην μείωση των ιδιαίτερα επιβλαβών για την υγεία ρύπων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

Οι ρύποι αυτοί όχι μόνο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί και προκαλούν δυσφορία στους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά ενοχοποιούνται και για την πρόκληση βλαβών στο καρδιοαγγειοαναπνευστικό σύστημα.

Τα συσκευασμένα στερεά καύσιμα EnergoStar λόγω της πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό εκλύουν ελάχιστα καπναέρια στην ατμόσφαιρα και έτσι οι καταναλωτές εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων μπορούν να είναι ήσυχοι ότι δεν συμβάλλουν στην δημιουργία αιθαλομίχλης και στα δυσάρεστα επακόλουθα αυτής.


 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-2013


Αγαπητοί μας συνεργάτες,
                
Λόγω απογραφής εμπορευμάτων και εορταστικής περιόδου Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή από 28/12/2012 έως 03/01/2013:

• Οι Παραγγελίες βιομάζας θα πρέπει να αποσταλούν έως 7/12/12 για να εκτελεστούν εντός Δεκεμβρίου λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμού των μεταφορών.

Παρακαλείσθε να προγραμματίσετε την διαθεσιμότητα των εμπορευμάτων σας

Για οποιαδήποτε πληροφορία παραμένουμε στην διάθεση σας.

 


 

5/4/2012 Φόρος - φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου, θα κοστίζει 1,40 ευρώ 

Αλμα στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο θα κάνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε προωθείται η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο 80% του φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης με στόχο να περιοριστεί το «κίνητρο» λαθρεμπορίας καυσίμων.
Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, θα υλοποιηθεί κανονικά - άλλωστε και η ΝΔ προκρίνει το σχετικό μέτρο - από τη νέα περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, στις 15 Οκτωβρίου.
Σήμερα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, έναντι 412 ευρώ φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης. Η εξίσωση των δύο φόρων θα γίνει στο 80% του ΕΦΚ που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που σημαίνει άλμα φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης από τα 60 ευρώ στα 329 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Πρακτικά, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς πετρελαίου, με τα σημερινά δεδομένα διεθνών τιμών τον Οκτώβριο το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται 1,40 ευρώ ανά λίτρο από 1,05 ευρώ σήμερα.
Η εξέλιξη αυτή θα βάλει φωτιά στους πιεσμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Το υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνει κάθετη πτώση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης, γεγονός που αποτυπώνεται και στις μειωμένες κατά 27% εισπράξεις των τελωνείων τον Μάρτιο (τα σχετικά έσοδα υποχώρησαν από 1,183 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα σε 855 εκατ. ευρώ). Προκειμένου να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την παροχή επιδόματος θέρμανσης χωρίς όμως να έχουν διευκρινιστεί επί του παρόντος ούτε οι δικαιούχοι ούτε το ύψος του επιδόματος.


14/3/2012 Πολλοί φίλοι, μας ρωτούν πώς θα ξεχωρίσουν το ποιοτικό πέλλετ?

Υπάρχουν πολλοί εμπειρικοί και μη τρόποι, για να ξεχωρίσουμε το καλό πέλλετ.
•    Εμπιστευθείτε τις αισθήσεις σας! Κυριότερα την οσμή του πέλλετ. Πάρτε μια χούφτα πέλλετ και μυρίστε την! Στο μυαλό πρέπει να σας έρθει έντονα η οσμή φυσικού ξύλου και δάσους. Αν διαπιστώσετε ότι κάποια οσμή δεν σας είναι ευχάριστη ή ότι σας θυμίζει κάποιο ξένο προς το ξύλο υλικό: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΛΕΤ! Μπορεί να περιέχει επικίνδυνα πτητικά ή φορμαλδεΰδες!
•    Διαλύστε λίγο πέλλετ στο νερό και δείτε τι περιέχει. Αν δείτε ξένα σώματα (άμμος, πλαστικό κλπ) το πέλλετ μπορεί να είναι χαμηλής ποιότητας και επικίνδυνο για την σωστή λειτουργία του καυστήρα σας.
•    Κάψτε μια μικρή ποσότητα στην συσκευή σας και παρατηρήστε πόση στάχτη αφήνει και πόσο υπόλειμμα (κλίνκερ) αφήνει μετά την καύση. Μην καταδικάσετε απευθείας το πέλλετ. Προσπαθήστε να ρυθμίσετε την τροφοδοσία ή την παροχή του αέρα ώστε να επιτύχετε πιο τέλεια και οικονομική καύση

8/2/2012 Πρώτη ύλη βιομάζας EnergoStar©

Επειδή μας ρωτάτε πολλές φορές με ανησυχία για το αν οι δραστηριότητες μας βλάπτουν το δάσος, θα θέλαμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές αλλά κυρίως απέναντι στη φύση, να σας ενημερώσουμε για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των προϊόντων βιομάζας EnergoStar. Οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν βαθιά γνώση του δάσους και την επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων επάνω στην φύση και σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαιναν σε δραστηριότητες που θα την έβλαπταν.

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η ελεγχόμενη υλοτόμηση βοηθά το δάσος και δεν το καταστρέφει καθώς του δίνει την δυνατότητα να αναγεννηθεί αφού δίνει δίοδο στις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν στα νέα φυντάνια και μέσω της φωτοσύνθεσης να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν σε υγιή δέντρα. Αν τα κατά τόπους δασαρχεία δεν προβούν σε αναζωογονητικές υλοτομήσεις υπάρχει κίνδυνος το δάσος να γεράσει χωρίς να αναπτυχθούν νέα δέντρα για να αντικαταστήσουν τα γερασμένα που έχουν συμπληρώσει τον αναπόφευκτο κύκλο ζωής τους. Επίσης τα δέντρα που δείχνουν σημάδια ασθενειών είναι καλύτερο να κόβονται καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της επιμόλυνσης των γειτονικών δέντρων και αν ξεραθούν γίνονται επικίνδυνη καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Από την υλοτομία λοιπόν αυτών των δέντρων παίρνουμε την απαραίτητη πρώτη ύλη για να παρασκευάσουμε τα προϊόντα βιομάζας EnergoStar. Δεν χρησιμοποιούμε φυσικά όλο το δέντρο αλλά μόνο τα υπολείμματα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε άλλο. Αφού λοιπόν από τον κορμό του δέντρου αφαιρεθεί η λεγόμενη «χρήσιμη ξυλεία», δηλαδή η ξυλεία που προορίζεται για κατασκευές, και στη συνέχεια και τα καυσόξυλα, απομένουν κλαδιά και άλλα μέρη του δέντρου που δεν έχουν κάποια χρήση και υπό άλλες συνθήκες θα συγκεντρώνονταν και θα καίγονταν ή θα αφήνονταν να σαπίσουν μέσα στο δάσος. Αυτά ακριβώς τα κομμάτια του δέντρου χρησιμοποιούμε σαν πρώτη ύλη για την παρασκευή της βιομάζας EnergoStar.

Τα δέντρα που υλοτομούνται και μας παρέχουν την πρώτη ύλη για την παρασκευή των προϊόντων της ξυλο μπρικέτας ανήκουν όλα στην κατηγορία της λεγόμενης σκληρής ξυλείας.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Οξιά (Fagus orientalis & Fagus Sylvatica)

 • Δρυς (Quercus Trojana- Quercus Cerris-Quercus coccifera κ.α.)

 • Δεσποτάκι ή φράξος

Αντίθετα για την παρασκευή του πέλλετ  η πρώτη ύλη προέρχεται αποκλειστικά απο την οικογένεια  Pinaceae και πιο συγκεκριμένα  απο τα είδη : 

1)Abies alba - Λευκή ελάτη

2)Pinus nigra - Δασική πεύκη

3) Pinus Sylvestris - Μαύρη πεύκη

 

 


Ηλεκτρονικο τσιγαρο