Austria Πέλλετ Energostar


Πρόκειται για το μοναδικό πέλετ με χειρολαβή που θα βρείτε στην αγορά με την πιστοποίηση  που εξασφαλίζει υψηλή θερμαντική αξία, ελάχιστη ποσότητα στάχτης και απροβλημάτιστη λειτουργία του καυστήρα και της σόμπας σας.

Η πρώτη ύλη από κορμούς κωνοφόρων δέντρων σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου προσφέρουν στους καταναλωτές πέλλετ υψηλών προδιαγραφών που δεν θα τους προβληματίσει στο ελάχιστο.

Πλεονεκτήματα των πέλλετ από κωνοφόρα (πεύκο, έλατο) έναντι πέλλετ από πλατύφυλλη ξυλεία (οξιά, δρυς).

Τα πέλλετ EnergoStar παρασκευάζονται μόνο από κορμούς λευκής ελάτης (Abies Alba) που τεμαχίζονται σε σπαστήρα και αυτό έχει τεράστια πλεονεκτήματα στην ποιότητα του τελικού προϊόντος έναντι άλλων πέλλετ:

•    Πριν τεμαχιστούν οι κορμοί αφαιρείται ο φλοιός του δέντρου. Αυτό είναι πολύ σημαντική διεργασία αφού εξασφαλίζει ομογενή πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας.

•    Παρ’ ότι έχουμε μάθει να καίμε στις σόμπες μας σκληρή ξυλεία (οξιά, δρυς), όταν ερχόμαστε στο πέλετ τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί; Η διαδικασία της πελετοποίησης (ξήρανση, συμπίεση) δίνει στα πέλετ ανεξάρτητα πρώτης ύλης κοινά χαρακτηριστικά. Με την διαφορά ότι τα πέλετ από κορμούς κωνοφόρων έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα σε ξένα σωματίδια (στάχτη κλπ) και αυτό εξασφαλίζει πολλές ήσυχες ώρες λειτουργίας της σόμπας ή του καυστήρα χωρίς την εμφάνιση του ενοχλητικού «κλίνκερ» και την συσσώρευση στάχτης στον  θάλαμο καύσης. Φυσικά αυτό εξασφαλίζει και την «μακροζωϊα» της συσκευής μας που δεν επιβαρύνεται από τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται από το κλίνκερ και την στάχτη. Όσοι έχουν συσκευές πέλετ γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ενοχλητικό είναι να χρειάζεται να διακόπτεις κάθε λίγες ώρες λειτουργίας την σόμπα για να την καθαρίσουμε από τα ξένα σωματίδια που έχουν συσσωρευτεί κατά την καύση. Αν ξεχάσουμε να καθαρίσουμε ή απουσιάζουμε από τον χώρο και η λειτουργία συνεχιστεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος βλάβης της συσκευής με ότι αυτό συνεπάγεται. Με τα πέλετ EnergoStar είμαστε ήσυχοι για θέματα ποιότητας καύσης αφού η στάχτη παραμένει σταθερά κάτω από 0.5% !!!   

•    Τα πλεονεκτήματα όμως δεν σταματούν εδώ! Τα πέλετ κωνοφόρων υπερτερούν σε ενεργειακή απόδοση έναντι των πλατύφυλλων κατά 10% περίπου. Με τα ίδια κιλά καύσιμης ύλης θα πάρετε 10% ενέργεια περισσότερη με πέλετ EnergoStar.

•    Μικρό μυστικό επιτυχίας για την καύση των πέλετ EnergoStar. Επειδή τα πέλετ από κωνοφόρα έχουν μικρότερη πυκνότητα από τα αντίστοιχα πέλετ οξιάς για να επιτύχουμε σωστή καύση πρέπει να αλλάξουμε ελαφρά τις ρυθμίσεις του καυστήρα.  Πρέπει να αυξήσουμε κατά 10%-15% την ταχύτητα τροφοδοσίας καυσίμου στον θάλαμο ώστε να τροφοδοτείται με ίδια μάζα (βάρος) καυσίμου ανά ώρα με το πέλετ που χρησιμοποιούσατε πριν.  Το θέμα της χαμηλότερης πυκνότητας δεν επηρεάζει την τελική τιμή που αγοράζει ο καταναλωτής καθώς το πέλετ πωλείται με την μάζα και όχι με τον όγκο. Απλά θα σας καταλάβει λίγο περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην αποθήκη από την αντίστοιχη ποσότητα πέλετ οξιάς ή δρυός.

•    Φυσικά χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι το πέλετ EnergoStar δεν περιέχει επικίνδυνα για την δημόσια υγεία υπολείμματα επιπλοποιίας, παλέτες, οικοδομική ξυλεία και άλλα υποδεέστερα υλικά. Φτιάχνεται 100% από φυσικό ξύλο από κορμούς!

Ατμοποιητές για ηλεκτρονικό τσιγάρο

Πλεονεκτήματα

 

Πλεονεκτήματα
1. Η καύση της βιομάζας συνεισφέρει μηδαμινά στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) δεν συντελλεί στο φαινόμενο του θερμοκηπίου - επειδή οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία της βιομάζας.
2. Η μηδαμινή ύπαρξη του θείου στη βιομάζα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του θείου (SO2) που είναι υπεύθυνο για την όξινη βροχή.
3. Εφόσον η βιομάζα είναι εγχώρια πηγή ενέργειας, η αξιοποίησή της σε ενέργεια συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα και βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και στην εξοικονόμηση του συναλλάγματος.
4. Η ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας σε μια περιοχή, αυξάνει την απασχόληση στις αγροτικές περιοχές με τη χρήση εναλλακτικών καλλιεργειών (διάφορα είδη ελαιοκράμβης, σόργο, καλάμι,κενάφ) τη δημιουργία εναλλακτικών αγορών για τις παραδοσιακές καλλιέργειες (ηλίανθος κ.ά.), και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παραγωγή υγρών βιοκαυσίμων έχει θετικά αποτελέσματα στον τομέα της απασχόλησης τόσο στον αγροτικό όσο και στο βιομηχανικό χώρο.